Conferentie 2014

HRO Conferentie 23 januari 2014

Met plezier kijken we terug op de tweede editie van de Nederlandse HRO Conferentie van donderdag 23 januari, waar de Politieacademie in Apeldoorn onze gastheer was. Veel dank aan de bijna 100 deelnemers die enthousiast deelnamen aan de deze interactieve dag met een mooie mix van theorie en praktijk!

High Reliability Organizing (HRO) krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Veel organisaties tonen belangstelling voor het concept en de wijze waarop ze HRO in hun organisatie kunnen implementeren. Het centrale thema van de dag was:

Hoe kun je werken aan een geïnformeerde cultuur binnen een team of een organisatie?

Een geïnformeerde cultuur is een cultuur die we met elkaar vormgeven, waarin we elkaar actief informeren zodat iedereen op de hoogte is van alle relevante informatie, fouten en afwijkingen gemeld worden, blamefree geleerd wordt, zaken nauwkeurig worden overdragen en flexibel georganiseerd wordt bij afwijkingen. We richten ons daarbij vooral op de praktijk van HRO; Hoe zorg ik ervoor dat er een geïnformeerde cultuur ontstaat binnen mijn team of organisatie? Naast plenaire inleidingen was er voldoende ruimte om interactief ervaringen en visies uit te wisselen. Het programma van de dag vindt u hier.

De organisatie was in handen van Apollo13 consult en de Haagse Hogeschool, in opdracht van proHRO, een netwerk voor geïnteresseerde professionals op het gebied van High Reliability Organizing. Meer informatie over het proHRO netwerk vindt u linksboven onder de verschillende tabs.

Hier  vindt u de handouts en de evaluatie

We streven er naar om in de eerste week van februari de evaluaties verwerkt te hebben en op deze website te plaatsen. Bijna 50% van de deelnemers heeft een evaluatieformulier geretourneerd en daaruit kunnen we al concluderen dat u het een zeer geslaagde dag vond.

De volgende editie vindt plaats op donderdag 22 januari 2015. Graag tot dan!

Keep in touch!

 

Het proHRO team