HRO conferentie 2019

Tot onze grote spijt kunt u niet meer inschrijven voor de HRO conferentie 2019. De conferentie zit helemaal vol. Op last van de brandweer mogen wij niet meer mensen toelaten.

HRO conferentie 2019

Het thema van de komende HRO-conferentie, die zal plaatsvinden op 7 februari 2019 bij de  Stadstimmertuinen in Amsterdam, gaat over HRO en leiderschap.

HRO Leiderschap – betrouwbare performance in turbulente tijden

Aanleiding. In 2018 was het thema van de conferentie ‘Wat is een proactieve cultuur?’. Presentaties en workshops lieten zien wat een proactieve cultuur precies betekent en hoe het er in de dagelijkse praktijk uit zou kunnen zien. Al tijdens de conferentie waren er mensen die zich afvroegen hoe je dat zou moeten realiseren en hoe je aan zo’n proces leiding kunt geven. Vandaar dat wij besloten hebben om voor de komende conferentie HRO en leiderschap als centraal thema te kiezen. Leiderschap is van cruciaal belang bij veranderingen. Zonder leiders die weten dat het ook gaat om het managen van het onverwachte en leren van fouten (en de toegevoegde waarde van HRO zien), is het realiseren van een betrouwbare performance lastig, zo niet onmogelijk.

HRO leiderschap. In de komende conferentie staat Leiderschap dus centraal. Niet zozeer wat leiderschap precies allemaal ‘is’. Het gaat vooral om wat leiders ‘doen’ in het blijven zoeken en ontwikkelen van hogere betrouwbaarheid en performance. Wat zijn cruciale kenmerken qua mindset en gedrag? Waar staan leiders voor en welke puzzels krijgen vooral hun aandacht? Hoe doorbreken zij vastgeroeste patronen zonder dat anderen slechts toekijken en afwachten?

Collectief leiderschap. Doelbewust spreken we hierboven over leiders in meervoud. HRO gaat over collectief gedrag, over interacties en organiseren. We willen ons vanuit dit perspectief vooral richten op leiderschap als collectieve kwaliteit in een organisatie. Niet zozeer de individuele leider (vaak de manager) staat centraal maar het leiderschap dat een managementteam of een groep koplopers, vernieuwers of trekkers weten de demonstreren.

Programma. We hebben weer vele interessante sprekers uitgenodigd waarmee u in interactieve workshops in gesprek kunt. Nout Verhoeven, Directeur Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam, Judith Koole, COO van Stedin en Dick Benschop, President & CEO van Royal Schiphol Group zullen een keynote verzorgen. Naast deze keynotes zijn er drie rondes met workshops, waarbij u in elke ronde kunt kiezen uit 6 verschillende onderwerpen. Klik voor de workshops en het programma.

Je kunt je hier inschrijven.